Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Grundrecept på bullar, kan fyllas med kanel, kardemumma, vanilj eller kakao!

Ingredienser

Instruktioner

1. Gör först degen: Smält margarinet och häll i mjölken, värm till fingertemperatur. 2. Smula sönder jästen i en stor bunke och häll över mjölkblandningen, Rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma. 3. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. 4. Rör ihop smör, socker och valfri smaksättning till fyllningen. 5. Knåda degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20 x 40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop degen och skär 20 bullar av varje del. 6. Låt jäsa på bakplåtspapper eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter. 7. Sätt ugnenn på 225 grader. 8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och/eller hackad mandel. 9. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ohsally 6 oktober 2009

    Tack så mycket för ett bra recept, det gick hem hos 8 åringen här hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.