Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebullar med apelsin fyllning

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Läcker fyllning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ungsvärme 250 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och låt blandningen värmas till 37 grader. Häll blandningen i en degbunke och smula ner jästen samt tillsätt socker och salt. Tillsätt mjölet och arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa till dubbel storlek.
  2. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den jämn. Kavla ut till en rektangel. Bred på smör och marmelad. Rulla ihop. Gör klippta bullar och lägg i pappersformar. Låt bullarna jäsa på plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.