Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebullar med choklad

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Smält matfettet och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig.
  2. Tillsätt salt, socker, bakpulver, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa över täckt i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den.
  3. Dela i 2 delar och kavla ut varje till en avlång platta. Bred på nutella, ej kylskåpskall, och rulla ihop.
  4. Skär i bitar och ställ på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader, 8 -10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.