Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebullar med glasyr

 
Skriv ut

Underbart goda bullar. Lite annorlunda och saftigare än vanliga bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ned jästen i degbunken. Ljumma mjölken, lägg i smöret och rör om tills smöret smält. Låt det bli fingervarmt ca 37 grader.
  2. Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills den är upplöst. Blanda i ca hälften av mjölet och arbeta in det i degen. Tillsätt ytterligare litet av mjölet och arbeta tills degen släpper degbunkens kanter. Strö ett tunt lager mjöl över degen och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Förbered under tiden fyllningen. Rör matfettet smidigt med socker, vaniljsocker och kardemumma.
  4. Knåda in resten av mjölet i degen och kavla ut den till en rektangulär platta, 30x45 cm. Bred på fyllningen.
  5. Rulla ihop degen från långsidan till en fast rulle. Skär den i jämnstora bitar (ca 3 cm breda) och lägg dem med snittytan uppåt i en bullformar.
  6. Jäs bullarna under bakduk ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda på galler på botten av ugnen i 225° ca 7-8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.
  7. Glasyr: Rör ut florsockret med litet vatten (skall vara ganska tjock)och bred glasyr på bullarna när de har svalnat, helst strax innan de skall serveras. Strö gärna över över lite hackade nötter om Ni känner för det, men de är lika goda utan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.