Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebullar med kokosfyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Så fantastiskt goda, och väldigt uppskattade av barnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och häll över smör och mjölkblandningen. Vispa tills jästen löst sig. Häll i salt, socker och ägget. Vispa tills det är en jämn blandning. Arbeta in mjölet tills degen blivit blank och smidig. Ett tips är att vispa in hälften av mjölet till en jämn smet, då har man halva jobbet gjort, arbeta sedan in resterande mjöl för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Blanda fyllningen till en fast deg. Dela degen i 4 bitar, kavla ut en fyrkantig bit och skär ut fyrkanter ca 8x8 cm. Lägg en klick fyllning och vik in alla fyra hörnen. Tryck till i mitten av bullen där kanterna möts.
  3. Lägg bullarna i formar på en plåt. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter i 225 grader.
  4. När bullarna svalnat kan du dekorera dem med kristyr gjord av florsocker och vatten, lite festligare blir det om du färgsätter kristyren med karamellfärg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lilleman-06 17 februari 2009

    Rekommenderas++++++++++++++++++

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.