Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetebullar med toscatopp

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Våra kära vetebullar kan varieras på många olika sätt. Dessa saftiga och kolasmakande bullar är ljuvliga till en kopp kaffe. Servera dem gärna ljumma för bästa smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till fingervärme, ca 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills allt löst sig.
  2. Rör ner salt, socker och kardemumma. Arbeta in mjölet tills degen känns smidig. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Gör fyllningen. Hacka mandeln. Rör ihop smör och farinsocker och blanda ner de hackade mandlarna.
  4. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig. Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut varje del till en platta, ca ½ cm tjock.
  5. Bred fyllningen över degplattorna och rulla ihop dem från långsidan. Skär varje rulle i 15 bitar. Lägg bitarna i bullformar med snittytan uppåt. Ställ dem på bakplåtar. Låt jäsa ca 30 minuter.
  6. Gr glasyren. Rör ihop mandelspån, smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och låt smälta under omrörning.
  7. Klicka ut toscaglasyren över bullarna och grädda dem mitt i ugnen 8-10 minuter tills de blivit lätt gyllene. Låt bullarna kallna på galler under en bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Majvivan 19 februari 2008

    åh, vilka goda bullar! dessa ska jag göra många ggr. /majvivan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.