Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetedeg

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Till bullar eller limpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, ha i mjölken och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i degbunken. Häll över lite av mjölken och låt det blandas med jästen. Ha i resten. Blanda i salt, socker. Kör degblandaren tills allt är blandat. Ha i vetemjöl tills det är en fin och fast deg. Låt jäsa ca 40-60 min.
  2. Bullar: Kavla ut på degbordet och bred på margarin och kanel+ socker eller vaniljsocker.
  3. Alternativ: Ha ut degen på degbordet och forma till limpor.
  4. Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare ca 20 min. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 5-10 min i 225 grader. Limpor: 9 st 175 grader 40 minuter, efter 20 minter lägg över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.