Ljumma mjölken, ca 37 grader. Rör ut jästen i lite av den. Tillsätt resten av mjölken, salt, strösocker och mjöl.
Arbeta snabbt ihop degen. Låt den jäsa övertäckt på varm, dragfri plats till sin dubbla storlek, beräkna ca 20 minuter.
Rör ut keson tills den är jämnt smågrynig. Blanda ner gräddfil och det smälta, avsvalnade matfettet.
Vispa upp äggen, tillsätt dem, russin, citronskal, strösocker och vaniljsocker.
Pensla en liten ugnspanna med smält smör eller margarin. Pudra över den med en aning mjöl.
Kavla ut degen, lägg den på ugnspannan. Bred fyllningen över men lämna en degkant runt om.
Grädda pirogen ca 20 minuter i 225 grader. Efter halva tiden, när degkanten jäst upp runtom, penslas denna med uppvispat ägg.
Skär pirogen i bitar till serveringen.