Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetehjärta

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Med en riktigt god och påkostad vetedeg behvs det inte någon fyllning i vetebrödet. Baka istället ut degen i olika former och figurer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillbehör: Kakform eller kakmått i form av ett hjärta eller en egentillverkad mall av papper
  2. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervrme, 37 grader.
  3. Rör ut jästen i lite av degvätskan. Häll över resten av degvätskan.
  4. Rör ner socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
  5. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet i degen.
  7. Kavla ut degen till en 2 cm tjock platta. Sporra eller skär ut ett stort hjärta ur degen med hjälp av en form, ett mått eller en mall.
  8. Lägg hjärtat på en bakpappersklädd plåt. Låt det jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Pensla hjärtat med uppvispat ägg. Strö över rikligt med pärlsocker. Grädda hjärtat i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt det svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.