Med en riktigt god och påkostad vetedeg behvs det inte någon fyllning i vetebrödet. Baka istället ut degen i olika former och figurer.
Instruktioner
- Tillbehör:
Kakform eller kakmått i form av ett hjärta eller en egentillverkad mall av papper
- Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervrme, 37 grader.
- Rör ut jästen i lite av degvätskan. Häll över resten av degvätskan.
- Rör ner socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet i degen.
- Kavla ut degen till en 2 cm tjock platta. Sporra eller skär ut ett stort hjärta ur degen med hjälp av en form, ett mått eller en mall.
- Lägg hjärtat på en bakpappersklädd plåt. Låt det jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla hjärtat med uppvispat ägg. Strö över rikligt med pärlsocker. Grädda hjärtat i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt det svalna på galler.
Publicerat den
16 februari 2008
Skriv kommentar