Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetekaka med glasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Forma vetedegen till små bullar, sätt ihop dem och du får ett annorlunda vetebröd med smak av ingefära och apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jästen med den 37-gradiga mjölken och med 1 tsk socker. Blanda 6 dl mjöl med jästblandningen. Låt jäsa 15 minuter på en varm plats.
  2. Värm ugnen till 175 grader. Blanda ner socker, salt, ägg, mandel, kanel, ingefära, apelsinskal, muskot och 2 dl mjöl i degen. Knåda degen väl. Ta 1/3 av degen och forma den till en lång rulle. Forma sedan 16 bullar av resten av degen.
  3. Smörj formen med matfett. Lägg degrullen längs kanten och placera bullarna i mitten, inte för tätt. Täck över och låt jäsa i 30 minuter. Sätt in kakan i ugnen och baka i 30 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna på ett galler.
  4. Blanda florsocker och apelsinsaft till glasyren. Dekorera kakan när den har svalnat genom att spritsa över glasyren. Fyll en fryspåse med glasyr och klipp bort en liten bit av hörnet på påsen. Spritsa kakan med ett dekorativt mönster. Dela kakan i 12 bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.