Gott och enkelt! Långpannebröd som skärs i bitar!
Instruktioner
- Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt, socker, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut eller tryck ut degen på bakpappersklädd långpanna, ca 30¤40 cm.
- Fyllning:
Riv mandelmassan, blanda med smör och bittermandelolja.
- Gör gropar i degen med fingrarna och klicka i fyllningen över hela degen. Täck med bakpapper och sedan bakduk och låt jäsa 20- 30 minuter.
- Strö över pärlsocker och mandel. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter i 225 grader. Skär kakan i rutor!
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar