Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetekaka med mandelgömmor

 
  • Serverar: 24-28 portioner
Skriv ut

Gott och enkelt! Långpannebröd som skärs i bitar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt, socker, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut eller tryck ut degen på bakpappersklädd långpanna, ca 30¤40 cm.
  4. Fyllning: Riv mandelmassan, blanda med smör och bittermandelolja.
  5. Gör gropar i degen med fingrarna och klicka i fyllningen över hela degen. Täck med bakpapper och sedan bakduk och låt jäsa 20- 30 minuter.
  6. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter i 225 grader. Skär kakan i rutor!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.