En lite nytig kaka gjord på vetegroddar och grahamsmjöl. Liten men eggande god!
Instruktioner
- Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen och vispa väl. Rör ner vetegroddar och mjöl. Samla degen med händerna.
- Rulla rågade teskedar av degen till bollar och lägg dem på en smord plåt. Lämna utrymme så att kakorna kan breda ut sig under tillagningen.
- Platta till kakorna lite med en gaffel och grädda dem sedan i 180 grader varm ugn i 15-20 minuter, eller till de är guldgula. Låt dem stå och svalna på plåten i några minuter innan de flyttas över till ett galler för att svalna helt.
- Smält chokladen och doppa kakorna i den så att chokladen täcker bottnarna och når en bit upp på sidorna. Låt överflödig choklad droppa tillbaka ner i skålen. Lägg kakorna på bakpapper och ställ kallt tills de stelnat. Servera.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar