- Serverar: 35 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Mycket goda, saftigaoch luftiga lussekatter
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och smör till 37 grader. Rör ner vätskan i jästen. Häll i saffranet i vätskan. Tillsätt socker, salt, ägg samt mjöl. Arbeta ihop degen som får stå länge och vila under duk ( ca 1½ timme )
- Baka ut lussekatterna, som får jäsa ordentligt en gång till under duk ( ca 45 min upp till 1 timme).
- Grädda i het ugn, 230 grader. Passa lussekatterna hela tiden då gräddningen går fort.
- När lussekatterna har kallnat något penslar man med en tunn lösning av uppvispat ägg och lite vatten. Pensla ingenting innan du sätter dem i ugnen. Att pensla efter gräddningen gör att de blir en blank fin yta.
Publicerat den
19 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar