Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetekattens lussekatter

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Mycket goda, saftigaoch luftiga lussekatter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och smör till 37 grader. Rör ner vätskan i jästen. Häll i saffranet i vätskan. Tillsätt socker, salt, ägg samt mjöl. Arbeta ihop degen som får stå länge och vila under duk ( ca 1½ timme )
  2. Baka ut lussekatterna, som får jäsa ordentligt en gång till under duk ( ca 45 min upp till 1 timme).
  3. Grädda i het ugn, 230 grader. Passa lussekatterna hela tiden då gräddningen går fort.
  4. När lussekatterna har kallnat något penslar man med en tunn lösning av uppvispat ägg och lite vatten. Pensla ingenting innan du sätter dem i ugnen. Att pensla efter gräddningen gör att de blir en blank fin yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.