Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetekornsbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Detta är en vegetarisk rätt men jättegod

Ingredienser

Instruktioner

Låt vetekornen ligga i vatten över natten. Vattnet ska helt täcka kornen. Koka nästa dag vetekornen i blötläggninsvattnet ca 45 minuter. Skala undet tiden potatisarna. Riv dem på råkostjärn. Blanda vetekorn och potatisrasp. Smaksätt med salt och peppar. Skala och hacka 2 av lökarna. Vispa upp ägget. Blanda ner lökhack och ägg i kornsmeten. Låt det hela stå en stund. Skala och skiva under tiden den 3:e löken. Stek den i lite matfett i en stekpanna. Tag upp den och håll den varm. Forma kornsmeten till biffar. Stek dem i matfett i en stekpanna tillls de är frasiga och bruna. Servera dem med den stekta löken

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.