Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetekrans med citron- och kokos

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Vacker krans med en härlig fyllning av citron och kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen.
  2. Blanda kokosflingor och mjölk i en bunke. Rör ner citronraspet och låt det stå och dra ca 10 minuter. Blanda ihop smör och socker. Tillsätt smörblandningen med kokosen och rör om till en smidig massa.
  3. Gör sedan degen.
  4. Häll den fingervarma mjölken i en bunke. Smula ner jästen och blanda. Tillsätt salt, socker, kardemumma, smält smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i 40-45 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje degbit till en avlång rektangel. Bred ut och fördela kokosblandningen på rektanglarna. Rulla ihop degen på längden till en rulle. Forma rullen till en krans (nyp ihop ändarna ordentligt) och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Klipp jack i båda kransarna utifrån och inåt, ungefär halvvägs. Låt dem jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla kransarna med ägg före gräddning. Grädda bullarna längst ner i ugnen 20-25 minuter.
  8. Pudra florsocker och ringla vit smält choklad över kransarna när de kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.