Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetekrans med kanel och kardemumma

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Gott till kaffe/mjölk/saft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör i salt, socker, kardemumma och mjöl.
  2. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar. Arbeta i degen väl i maskin i 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  3. Rör ihop rumsvarmt smör, socker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar och kavla ut varje bit till en platta som är 30x45 cm.
  4. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan. Lägg över rullen med skarven ner på plåt med bakplåtspapper och forma till en krans. Nyp ihop ändarna.
  5. Klipp sneda jack och lägg snibbarna växelvis åt vänster och häger. Tryck till lätt med handen så inte snibbarna sticker ut.
  6. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.