- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Gott till kaffe/mjölk/saft.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör i salt, socker, kardemumma och mjöl.
- Tillsätt rumsvarmt smör i klickar. Arbeta i degen väl i maskin i 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Rör ihop rumsvarmt smör, socker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar och
kavla ut varje bit till en platta som är 30x45 cm.
- Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan. Lägg över rullen med skarven ner på plåt med bakplåtspapper och forma till en krans. Nyp ihop ändarna.
- Klipp sneda jack och lägg snibbarna växelvis åt vänster och häger. Tryck till lätt med handen så inte snibbarna sticker ut.
- Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter i 200 grader.
Publicerat den
25 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar