Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetekrans med mandelmassa och kardemumma

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mumsiga längder!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt allt bli ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, rör först ut den med lite av degvätskan och häll sedan i resten. Tillsätt sirap och knappt hälften av mjölet. Arbeta med lätt hand ner resterande mjöl till en smidig men ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 30-40 minuter.
  2. Rör samman fyllningen. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till ca 8 x 24 cm.
  3. Bred hälften av fyllningen på respektive del och rulla ihop. Lägg dem som en “ringlad orm” med lite avstånd emellan på bakpappersklädda plåtar. Klipp kransarna och lägg flikarna växelvis åt höger och åt vänster.
  4. Låt kransarna jäsa övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30-40 minuter. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och mandel.
  5. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen, 15-18 minuter tills de har fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 4Charlie 26 oktober 2009

    2/3 paket jäst? Jag bor i England, hur ska jag kunna veta hur mycket jäst jag ska använda? Jag tror att svensk torrjäst inehåller 50 gr men jag är inte säker, kan du vara klargöra det är du snäll. Tack Ann-Charlott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.