Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetelängd med messmör

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Vad sägs om ett saftigt vetebröd smaksatt med kardemumma och messmör? Messmöret sprider en härlig, kolaaktig doft i köket när längden tas ur ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, häll över fingervarm mjölk och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
  2. Rör ner ägg och messmör. Blanda russin och mjöl och rör ner det i smeten. Arbeta degen smidig och låt jäsa 30 minuter.
  3. Knåda degen lätt och dela den sedan i två delar. Forma släta längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla med ägg eller vatten, strö över lite pärlsocker.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter och låt sedan längderna svalna under en bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.