Vad sägs om ett saftigt vetebröd smaksatt med kardemumma och messmör? Messmöret sprider en härlig, kolaaktig doft i köket när längden tas ur ugnen.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke, häll över fingervarm mjölk och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
- Rör ner ägg och messmör. Blanda russin och mjöl och rör ner det i smeten. Arbeta degen smidig och låt jäsa 30 minuter.
- Knåda degen lätt och dela den sedan i två delar. Forma släta längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla med ägg eller vatten, strö över lite pärlsocker.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter och låt sedan längderna svalna under en bakduk.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar