Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetesnurror med julsmak

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kände för lite mer smak på vetebullarna så här kommer en jättegod variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret Tillsätt kardemumma, nejlikor, ingefära och det stötta saffranet. Tillsätt mjölken, låt allt bli fingervarmt ej mera. Tillsätt jästen och vispa ihop så det blir jämt. Tillsätt det uppvispade ägget.
  2. Häll över i degskål och fyll på med salt, socker och vispa ner så mycket mjöl att det blir en tjockflytande smet.
  3. Fortsätt med degkrokar och fyll på mjöl och bearbeta tills degen släpper skålen totalt ca 15 min. Låt degen vila övertäckt i 30 min
  4. Kavla ut degen samt bred på fyllningen och gör snurror.
  5. Låt jäsa ca 20 min medan du värmer ugnen till 225 grader.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 12 min mitt i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.