- Serverar: 60 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Kände för lite mer smak på vetebullarna så här kommer en jättegod variant.
Instruktioner
- Smält smöret
Tillsätt kardemumma, nejlikor, ingefära och
det stötta saffranet.
Tillsätt mjölken, låt allt bli fingervarmt ej mera.
Tillsätt jästen och vispa ihop så det blir jämt.
Tillsätt det uppvispade ägget.
- Häll över i degskål och fyll på med salt, socker och vispa ner så mycket mjöl att det blir en tjockflytande smet.
- Fortsätt med degkrokar och fyll på mjöl och bearbeta tills degen släpper skålen totalt ca 15 min. Låt degen vila övertäckt i 30 min
- Kavla ut degen samt bred på fyllningen och gör snurror.
- Låt jäsa ca 20 min medan du värmer ugnen till 225 grader.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 12 min mitt i ugnen.
Publicerat den
23 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar