Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Har du kokt kall potatis över? Gör då denna låda till nyårsfesten t.ex.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 250 grader Smörj en eldfast form med margarin. Lägg franskbrödsskivorna i botten, därefter kokt potatis och ägg i skivor. Fräs löken och lägg ovanpå äggskivorna tillsammans med ansjovisfiléerna. Vispa grädden och blanda den med majonnäs och dill. Bred blandningen i formen och strö över den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills rätten fått fin färg. ( Använder man kaviar i stället för ansjovis blandar man kaviaren i grädden.)

Kommentarer (2)

  • imminn 3 januari 2010

    Hej! Detta var kanongott. Jag hade potatis över och gjorde denna låda och bjöd goda vänner på. Vi 10 personer var helt eniga, du ska ha en 5+++++. God fortsättning önskar Imminn

  • hermana 3 januari 2010

    Jag hade lite rökt lax istället för ansjovis och lite kaviar i grädden. Använde creme fraiche istället för majonnäs. Det blev väldigt gott! Tack så mycket!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.