Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vickningslängd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Finsmakarens varma macka....

Ingredienser

Instruktioner

Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Tina sparrisen. Ansa och skiva svampen. Skala lökarna och finhacka dem. Fräs löken i lite matfett tills den är blank och mjuk. Strö över mjölet och rör om. Späd med vin och grädde, i omgångar. Låt såsen koka upp under omrörning och koka några minuter under fortsatt omrörning. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har "kokat" in. Kantskär eventuellt brödskivorna. Täck dem med svampen. Fördela musslor och räkor i rader över svampen. Lägg sparrisstänglarna mellan skaldjuren. Häll över såsen så att den rinner ner mellan skaldjuren. Gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter i 225 grader. Strö över finklippt dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.