Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vickningstårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vickningstårtan gör du enkelt genom att steka tre potatisbottnar, rösti, i ugnen och sedan lägga härlig ansjovisröra mellan dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skala och riv potatisen ganska grovt. Lägg potatisstrimlorna i en handduk och kramar ut vätskan. Lägg strimlorna i en skål och rör samman potatisen med lök, matolja, salt och peppar.
  3. Rita cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Smöra dem lätt. Fördela potatisen i cirklarna och tryck till så att det blir jämntjocka runda kakor. Baka dem gyllengula och krispiga mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Låt dem svalna.
  4. Rör samman kesella med lätt crème fraiche. Skala och finhacka rödlöken. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint. Skala och hacka äggen. Hacka ansjovisfiléerna och gräslöken. Rör ner allt i kesellablandningen. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar.
  5. Lägg en rösti som botten och bred cirka hälften av sillröran över den. Lägg på nästa rösti och bred resterande sillröra över. Lägg på den sista röstin. Garnera som på bilden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.