Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vietnamesisk falukorv

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Inspirerad av det vietnamesiska köket och med en falukorv i kylen satte jag ihop det här receptet. Krispiga bitar falukorv med en chilisås. Snabbt, lätt och gott. Väl smakat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen.
  2. Skär korven i stavar. Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg.
  3. Skär champinjonerna i skivor och fräs dem i lite smör/olja i en panna. Kärna ur chilin och hacka den i stavar och lägg i pannan tillsammans med svampen. Tillsätt även den hackade löken och pressa i vitlöken. Fräs några minuter.
  4. Häll i kokosmjölken tillsammans med svampen och red med mjölet. Häll i limen. Tillsätt även sambal oeleken och smaka av. Blanda ner korven i såsen.
  5. Servera tillsammans med ris eller potatis.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • jullibull 21 mars 2010

    Den här rätten ser helt fantastisk ut! Jag bara älskar krispig falukorv...mmmm!

  • Pita2 1 april 2010

    Lättlagat och väldigt gott! Passade perfekt ihop med ris och thai-wokgrönsaker. Halverade dock sambal oelek och uteslöt chilin, eftersom våra barn är lite känsliga för alltför stark mat, men tyckte det blev starkt och gott ändå.

  • wiklund73 5 juni 2010

    Den var mycket god. Kommer vi att göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.