Vietnamesisk rätt med både färg, doft och ljuvlig smak. Köttets glaze ger både god smak och fin färg.
Instruktioner
- Kärna ur och hacka chilin fint. Skala och hacka ingefära, lök och vitlök fint.
- Bryn köttet runt om i smör- och rapsolja. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 2 tim tills köttet är riktigt mört.
- Sila och spara buljongen.
- Sätt ugnen på grill 225 grader.
- Blanda 1 dl av buljongen med soja, socker och peppar.Koka ihop till en glaze, 5-7 min.
- Ta upp köttet ur grytan, lägg det i en ugnssäker form och pensla med glazen. Griljera i mitten av ugnen ca 10 min tills köttet fått fin färg.
- Koka nudlarna i resten av buljongen enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla salladslöken. Fördela nudlar och isbergssallad i fyra djupa skålar, slå ev på lite buljong och lägg på köttet. Toppa med salladslök, mynta och koriander. Servera med chilisås och ev rostad vitlök
Publicerat den
13 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade missat att den tog så lång tid att göra men bortsett från det var det relativt enkelt. Enklare än man trott. Absolut god, glazen förstörde det lite dock, tror det var den kraftiga sojasmaken jag inte gillade.