Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vietnamesisk nudelsoppa

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Brukar kallas för Vietnams national-rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och spola igenom dem med kallt vatten. Skär köttet i strimlor. Ställ åt sidan.
  2. Förbered alla grönsaker. Skiva salladslöken och rödlöken i tunna skivor. Skär moroten i smala, fina strimlor.
  3. Krossa jordnötterna. Häll vattnet av böngroddarna och skölj dem i ett durkslag.
  4. Fördela risnudlarna i portions-skålar. Lägg ner salladslök, rödlök, morötter, böngroddar och jordnötter. Hacka och kärna ur chilin.
  5. Koka strax före servering upp buljongen med chilistrimlorna och låt koka 2-3 minuter. Lägg ner köttskivorna och lyft samtidigt bort kastrullen från värmen. Rör om.
  6. Fördela sedan kött och buljong i soppskålarna med jordnötter och alla grönsaker. Toppa med hackad koriander och mynta. Servera soppan direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.