Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viktökarkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En kaka till kaffet som är farligt goda för figuren, Även goda direkt ur frysen. Långpannekaka. Chokladbotten med krämig glasyr. Gäddas 20 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att förbereda alla ingredienser till glasyren så den är redor att kokas när du stoppar in botten i ugnen.
  2. Botten: Vispa ägg och socker. Blanda i de torra ingredienserna. Rör till sist i det smälta smöret.
  3. Grädda i en långpanna klädd med bakplåtspapper i 200 gr i ca. 10 minuter (halvgräddad)
  4. Börja koka ihop glasyren i en kastrull och låt koka i ca. 5 minuter.
  5. Tag ut botten ur ugnen efter ca. 10 minuter och bred glasyren på den halvgräddade botten. Grädda den ytterligare i ca. 10 minuter.
  6. Skäres i rutor.
  7. Går utmärkt att frysa, men akta dej för viktökning. Man tar lätt en kaka varje gång man öppnar frysen och äter upp den som godis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • timsriver 26 juli 2011

    Vart kommer chokladen in? Du skriver i texten chokladbotten med krämig glasyr??? Och hur mycket isåfall?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.