En kaka till kaffet som är farligt goda för figuren, Även goda direkt ur frysen. Långpannekaka. Chokladbotten med krämig glasyr. Gäddas 20 minuter.
Instruktioner
- Börja med att förbereda alla ingredienser till glasyren så den är redor att kokas när du stoppar in botten i ugnen.
- Botten:
Vispa ägg och socker.
Blanda i de torra ingredienserna. Rör till sist i det smälta smöret.
- Grädda i en långpanna klädd med bakplåtspapper i 200 gr i ca. 10 minuter (halvgräddad)
- Börja koka ihop glasyren i en kastrull och låt koka i ca. 5 minuter.
- Tag ut botten ur ugnen efter ca. 10 minuter och bred glasyren på den halvgräddade botten. Grädda den ytterligare i ca. 10 minuter.
- Skäres i rutor.
- Går utmärkt att frysa, men akta dej för viktökning. Man tar lätt en kaka varje gång man öppnar frysen och äter upp den som godis.
Publicerat den
6 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vart kommer chokladen in? Du skriver i texten chokladbotten med krämig glasyr??? Och hur mycket isåfall?