Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viktoriakräm

 
Skriv ut

Det här är en estnisk efterrät.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv bittermandlarna på mandelkvarn. Koka upp mjölken med vaniljstången och låt den stå i 10 minuter.
  2. Rör äggen och sockret poröst. Blanda i mjöl. Häll den varma mjölken under kraftig vispning över äggblandningen. Häll därefter alltsammans tillbaka i kastrullen (ej aluminium) och låt sjuda under fortsatt omrörning tills blandningen blir tjock och porös.
  3. Lyft av kastrullen, tillsätt smör, smakämnen och rör om tills krämen svalnat. Tillsätt den vispade grädden. Kyl ned krämen och garnera med färska eller djupfrysta bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.