Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viktväktarens hönssoppa.

 
  • Serverar: 7 portioner
Skriv ut

Smalmat med smak.

Ingredienser

Instruktioner

Dra bort skinnet från lårbenen och avlägsna synligt fett på köttets yta. Rada låren i en vid kastrull och häll kallt vatten på så att köttet täcks. Koka upp och avlägsna det gråa skum som stiger upp till ytan. Tillsätt salt, peppar och lagerblad samt de råa sopprötterna hela som de är men inte persiljn och purjolöken. Skär persilja och purjo fint. Lägg den finskurna purjolöken i soppan. Koka 30-40 minuter under lock tills köttet lossnar från benen. Skala potatisen och skär den i ett par cm stora tärningar som läggs i kallt vatten. Skala löken och skär den fint. Lägg de färdigkokta lårbenen på ett skärbräde och låt dem svalna. Ta också upp sopprötterna ur spadet. Lägg tärnad potatis, finskuren lök och djupfrysta sopprötterna i soppspadet. Koka i 10-15 minuter tills potatisen är mjuk. Skär de kokta sopprötterna i små tärningar. Lösgör köttet från benen och avlägsna senor, skär köttet i bitar. Lägg tärnat kött och tärnade sopprötte tillbaka i soppan. Låt den koka upp. Smaka av med salt och lägg i persiljan. Servera bröd till soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.