Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viktväktarnas linfrölimpa

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Mycket gott och nyttigt bröd! Ett recept jag fått från viktväktarna för en del år sedan. 30 g = 1 B Fibrex är gjord av fiber från sockerbetan och innehåller hela 73% fiber. Fibrex är rikt på protein och fritt från gluten. Bidrar till att sänka det "farliga kolesterolet". Fibrex i baket ger inte bara brödet massor av extra fiber utan också längre hållbarhet och ett saftigare bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vattnet, rågkrossen och linfröna till en simmig gröt i ca 10 minuter. Rör under tiden. Låt gröten svalna något. Tillsätt sedan lättmjölken och låt det sedan bli fingervarmt (37*C).
  2. Smula ner jästen. Blanda ner brödsirapen, saltet, oljan, Fibrex och ev. brödkryddorna samt det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en deg och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Ta upp degen och knåda den blank och smidig på ett bakbord. Dela den i 3 delar. Forma till 3 bröd. Lägg delarna i smorda 1½ liters bakformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 *C.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills bröden fått fin färg. Pensla ev. med smält margarin så bröden får en blank och vacker yta. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.