Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vild färsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Omtyckt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn söndersmulad färs, rödlökshack och rotfruktstärningar tillsammans i smör. Krydda.
  2. Tillsätt avrunnen blandsvamp och låt röran puttra under omrörning ca 5 minuter.
  3. Sänk värmen och tillsätt gräddfilen utblandad med vetemjöl. Tillsätt soja och gelé.
  4. Koka upp och låt röran sakta puttra några minuter. Krydda ev mer.
  5. Låt färsröran svalna något och lägg den i smord ungssäker form. Strö över riven ost och lite paprikapulver. Gratinera i 225º i 10-15 minuter.
  6. Garnera med rödlöksringar och kryddgrönt. Servera med råstekt skivad potatis eller ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.