Lite annorlunda mot vanlig falukorv, men jättegott!
Instruktioner
- Tärna korven, skala och hacka löken. Smält matfettet i en fettsnål stekpanna och låt korven och löken fräsa en stund.
- Låt svampen rinna av och tillsätt den. Skala, skölj och skär moroten i små tärningar och blanda ner även den.
Rör ner grädden och tillsätt senap, tomatpuré, enbär, örtkryddar och svartpeppar.
- Späd efterhand med buljongen till lagom konsistens. Låt grytan puttra sakta under lock i 10-12 minuter.
Servera genast med kokt potatis och en sallad.
- Inlagd färsk gurka smakar gott till grytan. En snabb inläggning gör du på följande vis:
Blanda 1 dl grovt salt, 1 msk strösocker, 1 msk ättika och skivad slanggurka.
Blanda alla ingredienser noga och täck med vatten. Strö över rikligt med hackad dill och låt dra i minst en timme.
Publicerat den
29 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar