Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God och enkel fläskfilégryta som sköter sig själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla eller skiva fläskfilen i bitar, krydda med lite salt och svartpeppar och stek i smör. Lägg över i gryta.
  2. Häll i vattnet, så att det täcker köttet. Låt koka på svag värme ca 45 minuter.
  3. Tillsätt skivade champinjoner och låt koka ytterligare 10 minuter. Det går också bra att använda champinjoner på burk.
  4. Tillsätt sedan grädde och smaka av med kryddorna. Red såsen med maizena tills den är lagom tjock.
  5. Lägg i den strimlade purjolöken ett par minuter innan servering.
  6. Servera med valfritt tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • SunnyQueen 8 oktober 2010

    Vad brukar du servera grytan till?

  • Skittles 9 oktober 2010

    Den funkar med det mesta! Men har ätit den med klyftpotatis, pommes, basmatiris, och även med enbart kokta grönsaker (broccoli och bönor)! Tror den skulle passa bra med en plåt klyftpotatis, morotsbitar, andra rotfrukter som bakas mjuka i ugn. :)

  • Inkybinky 5 mars 2012

    Kanongod! Blev mycket populär här hemma. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.