Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vild Kyckling

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Enbär, hallon och messmör gör att det blir en jättegod viltsmak

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250º Skala, dela och koka palsternackorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet. Lägg dem i en ugnfast form och ringla över lite olja och salta. Rör om och stek i ugnen 5-10 minuter eller tills de fått fin färg. Salta, peppra och bryn filéerna runt om i en stekgryta eller stor stekpanna. Rör ner vatten, fond, hallonbalsamico och de krossade enbären i grytan. Sjud under lock 10 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. Rör ihop messmörscrémen. Ta upp filéerna. Red av skyn med maizena ut rört i lite vatten och låt det koka upp. Smaka eventuellt av med lite mer kalvfond och häll på mer vatten om skyn blir förtjock. Skiva kycklingfiléerna och servera med palsternackor, ruccola, sky och messmörscréme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.