I Amerika gör man knubbiga pannkakor, som är små plättar ungefär, med floder av lönnsirap till frukost eller brunch (sen frukost som nästan har hunnit bli lunch).
Instruktioner
- 1. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta på svag värme. Häll i mjölken och låt den bli fingervarm.
2.knäck äggen i en bunke och vispa ihop.
Häll i mjölken och vispa jämnt.
3.Blanda mjölet med socker, bakpulver och salt i ett litermått och rör om ordentligt med en gaffel. Häll ner i bunken.
4. Rör om med en träsked. Smeten ska vara ganska klumpig och klimpig så rör bara om tills allt mjölet har blandats ner i smeten. Annars blir pannkakorna för hårda!
5. Häll en matsked olja i stekpannan och vicka runt den så att den täcker pannan. Sätt på medelstark värme. Börja inte steka förän pannan är varm.
6. Det går bra att steka flera pannkakor samtidigt. Häll i tre eller fyra klickar pannkakssmet runt om i stekpannan och passa så att de inte glider ihop.
- Servera pannkakorna med detsamma.
Om man vill kan man servera dem med en liten klick smör och lönnsirap.
Publicerat den
24 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar