Serveras med smörstekt vitlök och råstekt potatis
Instruktioner
- Skala och skiva moroten, riv löken grovt samt tärna sellerin.
Blanda färsen och äggulan med salt och peppar. Sätt ugnen på 175º.
- Platta ut vildsvinsköttet, salta och peppra. Fördela färsen på köttskivorna, rulla ihop och fäst med en tandpetare så inte rulladerna rullas upp under stekningen.
- Bryn oljan i en stekkastrull och bryn först rulladerna. Ta upp dem och fräs sen grönsakerna där.
- Lägg tillbaka rulladera till grönsakerna och häll på det mörka ölet. Låt det koka ner ordentligt.
- Tillsätt buljongen och kryddorna och låt det koka upp.
- Sätt in kastrullen med lock i ugnen ca 1 timme. När rulladerna känns riktigt möra så ta upp dem och ta bort tandpetarna.
- Skala vitlöksklyftorna, skiva dem på längden och stek dem i lite smör.
- Skala och kärna ur tomaterna, tärna dem.
- Skala potatisen, skär i 1/2 cm skivor och råstek dem.
Blanda vitlök, tomater och potatis med persiljan.
- Sila stekspadet från rulladerna och red det med maizena utrört i lite kallt vatten. Smaka av såsen med salt och en nypa socker.
- Lägg ner rulladerna i såsen och värm det. Lägg upp rulladerna med potatisen.
Publicerat den
9 mars 2009
Liknande recept
Recept från Odense Marcipan
Sponsrat
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott! Använde skivor av älgstek och färs av vildsvin. Detta kommer vi göra fler gånger och naturligtvis blir det full pott härifrån!