Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildsvinsfärs

Färsrätter kan vara något av det mest tacksamma att tillaga. Det uppskattas av de flesta, är prisvärda och går att variera i näst intill oändlighet – bullar, biffar, gratänger, pajer, såser, grytor och soppor, ja vad som helst går att laga med färs som bas. Vi är nog mest vana vid nöt- eller fläskfärs, men väl värt att prova är också vildsvinsfärs som har en härlig viltsmak och är lite magrare i köttet än fläskfärs. Dessutom är det klimatsmart! Tillaga gärna vildsvinsfärsen tillsammans med kantareller där smakerna gifter sig underbart tillsammans. En riktig smaksensation får du också om du gör en lasagne på vildsvinsfärs. Här går det också bra att experimentera med ingredienserna i lasagnen, exempelvis kantareller eller annan svamp gör sig utsökta även här!


Skala lök, vitlök, sötpotatis och morot. Grovhacka lök, finhacka vitlöken. Tärna sötpotatis och morot. Stek lök, vitlök, morot och sötpotatis i olivoljan med currypulvret och salt, tills allt är brynt...

1 h
6-8

Blanda havregryn och mjölk och låt det svälla så länge du river den gula löken och pressar vitlöken. Blanda alla ingredienser gärna i hushållsassistent ca 5 min. Tag en rejäl matsked i en hand som d...

1 h
20
1

Blanda ingredienserna till biffarna (blanda ut pulverkaffet i vattnet) Gör biffar och stek dom. Lägg åt sidan och gör såsen i stekpannan. Stek svampen, salta och peppra. Tillsätt grädden och chokladen...

1 h
4-6

Börja med att hacka och steka löken. Bryn köttfärsen i 2 omgångar. Inte för mycket kött i pannan då koks det mer än steks. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt småkoka så länge du tillreder bech...

1 h 30 min
12

Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd). Un...

4

Bryn färsen i en stekpanna, lägg över i en gryta. Skär korvarna i tunna slantar och bryn utan fett. Lägg över i grytan. Hacka löken, skär paprikorna i breda båtar och bryn tillsammans och lägg över...

20 min
4

Blanda Ägg, skorpmjöl, kryddor, vitlök & tillsätt vattnet sist så ni får en smidig ”gegga” Låt svälla Rör ner färsen, lite i taget. Forma till biffar och stek. Servera med stekta kantareller...

1 h
6-8

Börja med riva löken, finhacka osten, kantarellerna. Klipp persiljan fint, repa timjanen lägg i en mortel slå på 2-3 tsk olivolja och mortla det så du får ut alla härliga smaker. Knäck ägget i en st...

6

Hacka paprikan och schalottenlöken. Bryn färsen och pressa i vitlök och lägg i schalottenlöken. Krydda med lite grovmalen svart peppar och salt och tillsätt 1 tsk chilipulver (ta mer om du vill ha d...

6-8

Börja med att koka makaronerna, skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna. Blanda sen skorpsmulorna med mjölken, den rivna löken, pressade vitlöken samt alla kryddorna. Låt svälla en stund. Blanda...

1 h
6-8

Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minuter, krydda och lägg i den fint hackade löken. Lägg i färsen och äggen och rör om väl. Potatismjölet rörs i sist. Rosta den hackade mandel i en torr s...

1 h
10
1

Hacka löken fint och fräs den genomskinlig i lite smör. Blanda färsen med ägg, kryddor och matlagningsgrädde. Tillsätt den stekta löken och blanda smeten ordentligt. Forma 9-10 biffar (ca 8 cm i di...

30 min
4

Smörfräs kantarellerna i 5 minuter. Hacka den gula löken och blanda ner den och kryddorna i en skål. Finhacka tranbären eller mixa dom och lägg det i färsröran. Blanda ner ägget och ca: 2 dl av k...

4-5
1

Bryn färsen i olivolja. Salta och peppra. Finhacka lök, vitlök, selleri och morot och låt det fräsa med färsen 5-10 minuter. Tillsätt kryddorna, vinet och tomaterna. Låt koka upp under omrörning och s...

6

Rensa och hacka svampen grovt, skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna fräs svamp och lök tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Blanda svampfräset med färs och persi...

4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.