Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildsvinsgryta

Vildsvin är ett underskattat livsmedel som vi borde bli ännu bättre på att använda oss av. Viltkött smakar utsökt gott med en naturlig kryddning från skog och mark och vildsvinsköttet är dessutom magrare än tamgrisens. Dessutom är det miljövänligt att äta vilt och vildsvin finns det gott om i våra svenska marker. Så nästa gång du ska tillaga gris, varför inte prova att göra en vildsvinsgryta istället? På matklubben har vi samlat en hel rad med utsökta recept, prova gärna att tillaga en vildsvinsgryta med öl som ger karaktär och mustighet till grytan. En annan variant på vildsvinsgryta är med soltorkad tomat rött vin och bacon. En perfekt middag en kylig höstafton!


Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skär paprika och morötter i...

4-5
18

Bryn köttbitarna i en stekgryta med olivolja. Ta upp köttet. Skala och skiva morötterna. Ansa svampen och lägg ner den i stekpannan med smält smör. Bryn svampen något. Ta upp den. Skala o...

1 h 45 min
4
1

Bryn färsen i en stekpanna, lägg över i en gryta. Skär korvarna i tunna slantar och bryn utan fett. Lägg över i grytan. Hacka löken, skär paprikorna i breda båtar och bryn tillsammans och lägg över...

20 min
4

Vildsvins grytbitar Mycket Färsk timjan 2 klyftor vitlök 2 gula lökar Detta brynes först sen till sätter man: 3 morötter 1 palsternacka 1 bit rotselleri 1 grönsaksbuljongtärning. Ca 4dl vatte...

1 h 30 min
6
2

1. Sätt ugnen på 150° .Salta och peppra köttet och bryn det hastigt i hett panna. Lägg över köttet i en stekgryta, slå på vatten och krossade tomater. Koka upp, lägg på lock och sätt in i ugnen ca 1 t...

4

Lägg köttet i en stor gryta, häll på vatten så att det täcker och koka upp. Sänk värmen och sjud fem minuter. Slå köttet i ett durkslag och spola av det. Skala löken och moroten och skär i stora bi...

6

Blötlägg russinen i lite vatten eller gärna portvin. Skär köttet i kuber. Skala och hacka löken och morötterna samt sellerin i mindre tärningar. Skala vitlöken och riv eller pressa den. Tag fram en jä...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.