Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Gryta som tar lite tid, men är värd att vänta på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttbitarna i en stekgryta med olivolja. Ta upp köttet. Skala och skiva morötterna. Ansa svampen och lägg ner den i stekpannan med smält smör. Bryn svampen något. Ta upp den.
  2. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Fräs dem gyllenbruna. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Fräs tillsammans med vitlöken en stund. Lägg ner grönsaksskivorna och fräs en stund utan att ta färg. Lägg i köttet. Strö över mjöl och rör om i grytan.
  3. Tillsätt gelé, lagerblad och krossade enbär. Häll på rödvin, grädde och Mushroom soja. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka upp. Lägg på lock och sänk värmen , så att det endast småputtrar i ca 1 timme. Lägg i svampen och rosmarinhacket och låt puttra ca ½ timme till.
  4. Servera tillsammans med kokt potatis, brysselkål och gelé.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • manna10 30 september 2012

    Jätte gött, god höstgryta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.