- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Gryta som tar lite tid, men är värd att vänta på!
Instruktioner
- Bryn köttbitarna i en stekgryta med olivolja.
Ta upp köttet.
Skala och skiva morötterna.
Ansa svampen och lägg ner den i stekpannan med smält smör.
Bryn svampen något.
Ta upp den.
- Skala och krossa vitlöksklyftorna.
Fräs dem gyllenbruna.
Skala löken och skär den i tunna klyftor.
Fräs tillsammans med vitlöken en stund.
Lägg ner grönsaksskivorna och fräs en stund utan att ta färg.
Lägg i köttet.
Strö över mjöl och rör om i grytan.
- Tillsätt gelé, lagerblad och krossade enbär.
Häll på rödvin, grädde och Mushroom soja.
Smaksätt med salt och peppar.
Låt koka upp.
Lägg på lock och sänk värmen , så att det endast småputtrar i ca 1 timme.
Lägg i svampen och rosmarinhacket och låt puttra ca ½ timme till.
- Servera tillsammans med kokt potatis, brysselkål och gelé.
Publicerat den
2 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte gött, god höstgryta.