Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva löken och moroten grovt. Tärna sellerin grovt.
- 2. Blanda ingredienserna till fyllningen.
- 3. Platta ut köttet mellan två oljade plastark, salta och peppra.
Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem och sätt en tandpetare igenom varje roulad. Bryn rouladerna i oljan, i en stekkastrull. Ta upp rouladerna när de är brynta och fräs grönsakerna i kastrullen. Lägg tillbaka rouladerna och häll på det mörka ölet. Låt det koka ner det ordentligt. Tillsätt buljongen och kryddorna, låt det koka upp och sätt in kastrullen, med lock, i ugnen cirka en timme. När rouladerna känns ordentligt möra ta upp dem och ta ur tandpetarna.
- 4. Skala vitlöksklyftorna, skiva dem på längden och stek dem i lite smör. Skala och kärna ur tomaterna, tärna dem. Skala potatisarna, skiva dem i ca ½ cm tjocka skivor och råstek dem. Blanda alltihop med persiljan till en sallad.
- 5. Sila stekspadet från rouladerna och red det med maizena utrört i kallt vatten. Smaka av såsen med salt och lite socker. Lägg ner rouladerna i såsen och värm upp dem. Servera med garnityret.
Publicerat den
28 oktober 2007
Skriv kommentar