Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva löken och moroten grovt. Tärna sellerin grovt.
  2. 2. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  3. 3. Platta ut köttet mellan två oljade plastark, salta och peppra. Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem och sätt en tandpetare igenom varje roulad. Bryn rouladerna i oljan, i en stekkastrull. Ta upp rouladerna när de är brynta och fräs grönsakerna i kastrullen. Lägg tillbaka rouladerna och häll på det mörka ölet. Låt det koka ner det ordentligt. Tillsätt buljongen och kryddorna, låt det koka upp och sätt in kastrullen, med lock, i ugnen cirka en timme. När rouladerna känns ordentligt möra ta upp dem och ta ur tandpetarna.
  4. 4. Skala vitlöksklyftorna, skiva dem på längden och stek dem i lite smör. Skala och kärna ur tomaterna, tärna dem. Skala potatisarna, skiva dem i ca ½ cm tjocka skivor och råstek dem. Blanda alltihop med persiljan till en sallad.
  5. 5. Sila stekspadet från rouladerna och red det med maizena utrört i kallt vatten. Smaka av såsen med salt och lite socker. Lägg ner rouladerna i såsen och värm upp dem. Servera med garnityret.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.