Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vildsvinsrygg med paprika och sås på svarta oliver

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda samman marinaden, lägg i köttet och låt det ligga över natten. När det sedan är dags att laga till köttet tar du upp det, saltar, pepprar och grillar.
  2. Gör så här med fonden: 1. Medan köttet ligger i marinaden gör du vildsvinsfonden med benen och paryrerna. Börja med att hugga sönder benen i små bitar och låt dem bryna 20 minuter i en långpanna i 225°C ugn. 2. Ansa och skiva grönsakerna och tillsätt dem under de sista 10 minuterna. Flytta sedan över benen i en kastrull och häll bort fettet. 3. Koka ur långpannan med vinet (deglacera), häll det sedan över benen, tillsätt tomatpurén och låt det koka ihop lite. 4. Tillsätt sedan vattnet, låt alltsammans koka upp och skumma väl. Tillsätt sedan kryddorna och låt fonden koka på svag värme i 3–4 timmar tills ungefär en halv liter återstår.
  3. Gör så här med såsen: 1. Koka upp juicen med viltfonden och mixa sedan ned ansjovisen, olivpastan och smöret. Koka upp såsen och smaka av den med lite vitpeppar.
  4. Gör så här med garnityret: 1. Dela varje paprika i 8 delar. Ta av bladen från rosmarinkvistarna, hacka bladen och blanda dem med paprikan. 2. Lägg sedan paprikorna på en plåt med skinnsidan upp. Sätt in dem i ugnen på 200°C värme och låt dem vara kvar tills de får blåsor i skinnet. 3. Ta ut paprikorna och lägg dem i en plastpåse som du knyter igen. Låt dem vila en stund i påsen och dra sedan av skalet innan du marinerar dem i olivolja, rosmarin och citron i någon timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.