Det här receptet är hämtat ur en bok som heter "Drömmen om Toscana" av Annica Triberg. Den handlar om den svenskägda vingården Terreno i Toscana. Där står ofta vildsvin på menyn eftersom man jagar dem runt vingården. Det här är inte precis snabbmat, men säkerligen väldigt läckert!
Instruktioner
- Bryn steken i olja och salta och peppra runt om. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt grytan småkoka 2-3 timmar.
- Gör under tiden potatiskulorna. Skala potatisarna. Ta med kuljärn ut runda kulor (eller gröp ur dem med en tesked). Hetta upp en bottenskyla olivolja i en panna. Lägg ned potatisen - även "skeletten" som blir kvar efter att kulorna är urtagna - i den heta oljan och stek/fritera ca 5 minuter. Ta upp potatisen ur oljan och sätt ugnen på 175°.
- Rulla runt potatisen i finstrimlade örter, färska eller torkade, och krydda med salt och peppar. Lägg potatisen i en långpanna och ställ in i ugnen ca 30 minuter.
- Ta upp grönsakerna från steken och kör dem till en slät puré i mixer. Späd med litet av kokspadet till en tjock sås. Smaka av.
- Skiva köttet och servera med friterade potatiskulor och ihåliga potatisar.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar