Det här är riktiga godbitar för den som älskar viltkött. I färsen kommer den karakteristiska viltsmaken tydligt fram och förhöjs med enbär och timjan.
Instruktioner
- Skala lök och vitlök och skär i bitar. Skölj persilja och timjan och ta bladen från kvistarna. Stöt kryddpeppar och enbär i en mortel.
- Lägg lök, vitlök och örter i en matberedare och mixa grovt. Lägg i färsen och hälften av de stötta kryddorna och mixa grovt. Rör ner äggvita, ströbröd och calvados i färsen och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Forma åtta biffar.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek biffarna sex minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur stekpannan och håll dem varma.
- Skala och hacka schalottenlöken och fräs den i stekfettet från biffarna tills den mjuknar. Strö över mjölet och fräs under omrörning. Häll på fond, rödvin och 1½ dl vatten. Krydda med resten av de stötta kryddorna och smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen koka upp och sjud fem minuter utan lock. Vispa ner matlagningsgrädde och vinbärsgelé. Servera biffarna med såsen.
Publicerat den
16 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar