Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbiffar med vinbärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är riktiga godbitar för den som älskar viltkött. I färsen kommer den karakteristiska viltsmaken tydligt fram och förhöjs med enbär och timjan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och vitlök och skär i bitar. Skölj persilja och timjan och ta bladen från kvistarna. Stöt kryddpeppar och enbär i en mortel.
  2. Lägg lök, vitlök och örter i en matberedare och mixa grovt. Lägg i färsen och hälften av de stötta kryddorna och mixa grovt. Rör ner äggvita, ströbröd och calvados i färsen och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Forma åtta biffar.
  3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek biffarna sex minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur stekpannan och håll dem varma.
  4. Skala och hacka schalottenlöken och fräs den i stekfettet från biffarna tills den mjuknar. Strö över mjölet och fräs under omrörning. Häll på fond, rödvin och 1½ dl vatten. Krydda med resten av de stötta kryddorna och smaka av med salt och peppar.
  5. Låt såsen koka upp och sjud fem minuter utan lock. Vispa ner matlagningsgrädde och vinbärsgelé. Servera biffarna med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.