Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfärsbullar med kantarellpytt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du haft turen att hitta färska kantareller och viltfärs? Laga denna goda middag som verkligen smakar skog!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Viltfärsbullar: Blanda färs, ägg, fond och peppar. Rör i grädden i omgångar. Blanda i persiljan. Rulla färsen till valnötsstora bullar på vattensköljd skärbräda. Bryn bullarna i omgångar runt om. Efterstek utan lock 5-8 minuter. Håll bullarna varma.
  2. Pytt: lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt smöret och fräs svampen tills det knäpper i den, 5-10 minuter. Ta upp svampen på en tallrik. Skala morötter, potatis och gul lök och skär dem i små bitar. Ansa purjolöken och strimla den fint.
  3. Stek den gula löken i oljan på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt morötter och fräs i ytterligare 3 minuter. Rör ner potatisen och stek alltsammans ca 15 minuter eller tills potatisen är nätt och jämnt mjuk. Tillsätt purjolöken och stek under omrörning i ytterligare några minuter. Blanda i svampen och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Strö över persiljan.
  4. Servera viltfärsbullarna med kantarellpytten, riven pepparrot, råa äggulor och rönnbärsgelé eller rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.