Så här beskrivs rätten i Bjudningsboken 20.
"Högvilt med fina tillbehör. Förutom såsen, gärna lite hjortron eller mylta, spritsad, gratinerad pommes duchesse och sockerärtor".
Jag har servererat pressad potatis till, går alldeles utmärkt!
Instruktioner
- Lägg filéerna i en trång form med lök och enbär, häll på vinet. Täck över och ställ kallt, minst ett par timmar, gärna längre.
- Ta upp filéerna och torka av. Putsa till dem, krydda lätt och vira om med bacon. Stek filéerna fint runt om i panna eller liten gryta och efterstek 5-10 minuter. Låt köttet vila ca 5 minuter innan det skärs upp. Köttet ska vara lätt rosa.
- Såsen kan lätt göras i förväg. Vispa ut såspulvret i ca 2 dl av den silade marinaden och drygt hälften av grädden. Koka upp under omrörning, späd med grädde och lägg i rönnbären.
- Koka sakta några minuter och sila ner skyn från köttet i pannan urvispad med lite vin och grädde.
- Ät och njut!
Publicerat den
17 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar