Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltfralla med älgfärsbiff

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Älgfärs brukar vara det de flesta älgjägare har mest av i frysen från älgjakten i fjol, så med detta recept kanske jag kan hjälpa till att tömma frysen och istället fylla era magar. Dessa frallor kan ätas varma direkt efter tillagning eller kalla som mellanmål till jakt eller picknick. Om de skall ätas kalla bör köttet få svalna innan ni tillagar fralllorna, för att grönsakerna inte skall bli tråkiga, tänk då på att det är en kylvara och bör hanteras som en sådan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg färsen i en bunke, dra av bladen från timjanstjälkarna och finhacka dem, tillsätt dem sedan i färsen tillsammans med en färskpressad vitlöksklyfta, blanda detta noggrant för att få örterna och vitlöken spridda i köttet.
  2. Låt färsen stå medan ni skär grönsakerna. Strimla Isbergssalladen, skiva rödlök och paprika samt lägg de soltorkade tomaterna på en bit hushållspapper för avrinning.
  3. Ta färsen och dela den i 6-8 lika stora delar (beroende på hur stora “biffar” ni vill ha i frallorna) och forma dessa till runda c:a 1 cm tjocka färsbiffar, salta och peppra biffarna på båda sidorna strax innan de läggs i pannan.
  4. Sätt en stekpanna på spisen på relativt hög värme, häll i flytande margarin och stek biffarna på båda sidor tills de får en fin färg. Strö färsk parmesanost på biffarna när de tas ur pannan, så den får smälta ned lite.
  5. Dela frallorna, ta en tsk crème fraiche på frallans underdel, sedan sallad, paprika, lök och köttet. Lägg en till två bitar soltorkad tomat på köttet och lägg på toppen av brödet, sätt en tandpetare genom toppen så ligger den stilla vid servering.
  6. Serveras med kall dryck efter en hetsig jaktdag, eller med varmt kaffe under densamma. Har man inte tillgång till älgfärs går det att ersätta den med nötfärs.
  7. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.