Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 dag 2 timmar
Skriv ut

En mustig härlig viltgryta. Passar bra till såväl älg, ren, rådjur eller vanligt nötkött (tex högrev). Jag har flera gånger gjort grytan på högrev och de flesta tror det är något vilt. Vill man kan man även blanda älg och högrev eller liknande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär helt kött i mindre bitar, 2 x 2 cm. Blanda allt till marinaden, enbären ska krossas, lagerbladet smulas. Häll marinaden över köttet. Knyt till påsen och låt den ligga och marinera i ca 1 dygn.
  2. Häll av och sila marinaden. Torka av köttet med hushållspapper. Bryn köttet i omgångar. Lägg över det i en gryta, salta och peppra. Späd med marinaden samt rör ner tomatpuren och koka under lock på svag värme tills köttet är nästan mört, ca 1-1,5 timme. Ev. behövs extra vatten.
  3. Skala och hacka löken. Lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs svampen i smör, lägg mot slutet i löken och paprikorna och låt den fräsa med. Blanda ner svampen och löken i köttet. Rör i finhakad chilli och pressad vitlök. Vispa ur pannan med svampspad eller lite vatten och häll skyn i grytan. Koka tills köttet är mört och svampen gett smak, ca 20 min.
  4. Vispa ihop mjöl, vatten och grädde till en slät redning. Häll det i grytan under omrörning och koka 3-5 min. Smaka av med lite soja, vinbärsgelé och brunost. (kan ersättas med messmör)
  5. Serveras med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.