- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 dag 2 timmar
Skriv ut
En mustig härlig viltgryta. Passar bra till såväl älg, ren, rådjur eller vanligt nötkött (tex högrev). Jag har flera gånger gjort grytan på högrev och de flesta tror det är något vilt. Vill man kan man även blanda älg och högrev eller liknande.
Instruktioner
- Skär helt kött i mindre bitar, 2 x 2 cm. Blanda allt till marinaden, enbären ska krossas, lagerbladet smulas. Häll marinaden över köttet. Knyt till påsen och låt den ligga och marinera i ca 1 dygn.
- Häll av och sila marinaden. Torka av köttet med hushållspapper. Bryn köttet i omgångar. Lägg över det i en gryta, salta och peppra. Späd med marinaden samt rör ner tomatpuren och koka under lock på svag värme tills köttet är nästan mört, ca 1-1,5 timme. Ev. behövs extra vatten.
- Skala och hacka löken. Lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs svampen i smör, lägg mot slutet i löken och paprikorna och låt den fräsa med. Blanda ner svampen och löken i köttet. Rör i finhakad chilli och pressad vitlök. Vispa ur pannan med svampspad eller lite vatten och häll skyn i grytan. Koka tills köttet är mört och svampen gett smak, ca 20 min.
- Vispa ihop mjöl, vatten och grädde till en slät redning. Häll det i grytan under omrörning och koka 3-5 min. Smaka av med lite soja, vinbärsgelé och brunost. (kan ersättas med messmör)
- Serveras med ris eller kokt potatis.
Publicerat den
21 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar