Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgryta deluxe

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Smarrig viltgryta med massor av grönsaker, svamp & annat gott!!

Ingredienser

Instruktioner

Beroende på vilket kött som används så varierar koktiden lite, men i runda slängar 2-3 timmar för bästa resultat. Parera (skär rent) ditt kött från senor & annat om det behövs, skär sedan till det i 2-cm kuber. Skala & tvätta grönsakerna & svampen, gör båtar av löken & dela champinionerna i 4 delar. Paprika & purjo skäres i bitar som passar det övriga i storlek, inte så jättenoga. Skala & rensa vitlöken, tyck till klyftorna med knivryggen till det knastrar, skär sedan i fina skivor. Mortla enbären & blanda sedan allt utom köttet, buljongen & rödvinet i en stor gryta med lite smör i botten där det kan ligga & vänta lite på köttet! Fräs köttet i smör tills det är gyllenbrunt i en stekpanna eller tjockbottnad gryta. När köttet fått fin färg så lägg över det i en stor kastrull eller gryta & häll på buljong & rödvin. Låt köttet koka någon timma, fräs sedan grönsakerna mjuka i den andra kastrullen. När köttet känns nästan klart, dvs lite tuggmotstånd, blanda i grönsakerna & koka på tills köttet är mört & fint. Reda kan man göra med maizena, potatismjöl eller vanligt mjöl. Ta ca e dl av valfritt mjöl & lika mycket vatten eller mjölk, beroende på smak & vispa ihop. Häll genom ett durkslag/sil ner i grytan samtidigt som du rör om. Koka ett par miuter till konsistensen blir efter behag. Serveras helst med vinbärsgelé &kokt potatis, men ris funkar åxå. Smaklig måltid!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 24 oktober 2011

    Mmm, det här var gott. Vilka dofter..Tack för ett bra recept..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.