Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgryta med grönpeppar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Godast på älgkött, en riktigt härlig gryta att gotta sig med tillsammans med gäster. Spännande smak med grönpeppar och svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Bryn det i lite av smöret och ta sedan ur det ur stekgrytan. Skala och hacka löken. Fräs den i smör. Tillsätt köttet, grönpeppar, soja och salt. Pudra över mjölet eller rör ut det i lite buljong innan det tillsätts. Låt grytan puttra under lock 20 min.. Hacka den rensade svampen och fräs den i stekpanna. Ha i grädden i köttgrytan och sjud upp. Smaka av med ev. mera kryddor och rör sist ner svampen innan du serverar.
  2. Passar bra till både kokt, pressad potatis eller ris. Servera med en sallad med ingredienser efter vilken tid på året du serverar grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.