Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltgryta med kål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Viltsmaken gör kålgrytan till nåt annorlunda och det här blir en rätt som utmärkt bra duger att bjuda gäster på. Köttet blir mört och får en extra smaksensation om man offrar lite rödvin till spädning mot slutet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i stora tärningar.
  2. Skiva löken och skär kålen i strimlor.
  3. Bryn kål och lök lätt i hälften av matfettet och därefter köttet vackert brunt i resten av fettet.
  4. Varva kål, lök och kött med klyftade tomater i en gryta och fördela samtidigt kryddorna jämnt.
  5. Slå på vattnet och låt grytan puttra försiktigt under lock ca 1 timma. Tillsätt rödvinet mot slutet.
  6. Servera med kokt potatis och lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.