Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilthamburgare med lingonketchup, blomkålsaioli och saltgurka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En höstlig burgare med lingonketchup som passar bättre till burgaren än vanlig ketchup.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med vatten och 15 g salt. Forma 4 hamburgare och stek i en stekpanna med smör 6 minuter per sida.
  2. Koka ihop lingon, socker, lagerblad och barbecuesås på svag värme i 15 minuter.
  3. Skala vitlök och dela ner blomkålen i små buketter. Koka vitlök och blomkål i grädde tills blomkålen är mjuk.
  4. Skär tomaten i skivor och tvätta 4 blad isbergssallad. Häll av grädden och mixa blomkålskoket slätt. Smaka av med salt.
  5. Bygg hamburgaren med blomkålsaioli, isbergssallad och den stekta vilthamburgaren, lingonketchupen och salt gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.